Danslinjen

Vi arbetar utifrån övertygelsen om att dagens dansare behöver ha en bra och stabil grund och det i flera olika dansstilar och kunskapsfält. Alla kan ha ett personligt uttryck och språk i sin dans. Dans är en del av samhället. Under dina studier hos oss får du hjälp i din väg att utvecklas till den dansare som just du vill bli!

Kursinfo

Kurstid
23 aug 2023 till 31 maj 2024

Kurslängd
38 veckor

Ansök senast
Ansök senast 16 april 2023.

Antagningsprov
Antagningsproven till läsåret 23/24 hålls den 6-7 maj, du får en inbjudan till en av dessa dagar efter sista ansökningsdatumet den 16 april.

Ansök här

Kursens innehåll

Under hela läsåret har du daglig dansträning och du dansar varje vecka balett, modern och nutida dans, street och jazzdans. Du kompletterar dansträningen med fysträning som kondition och styrka liksom alternativa träningsformer som yoga, floorbarre och somatiska praktiker. För att öka din bredd och förståelse för dans lägger vi stort fokus även på dansproduktion, dansimprovisation, komposition samt dansteori. Du ingår i minst en större dansproduktion. Du medverkar i dansföreställningar, åker på studieresor, tittar på professionella dansföreställningar och träffar spännande gästlärare. Om du dessutom har funderingar på att i framtiden undervisa inom dans eller är lockad av en karriär inom musikal eller show erbjuder vi valbara kurser i dansmetodik och pedagogik samt sång. Du kommer under året också få ta del av folkbildningens grunder på olika sätt exempelvis genom föreläsningar.