Musiklinje Lunnevads Folkhögskola

Musiklinjen


Om Musiklinjen

Musiklinjen vid Lunnevads folkhögskola har sedan starten 1958 erbjudit en gedigen grund för högre musikstudier och ett aktivt musicerande. Vår musikutbildning har en lång och framgångsrik tradition av ensemblespel och instrumentalundervisning. Du väljer en av följande inriktningar: folkmusik, jazz eller klassiskt. Linjen är en tvåårig heltidsutbildning med cirka 60 platser.

Under kursens gång anordnas många konserter på och utanför skolan. Varje år genomförs olika projekt, turnéer och konsertbesök. På skolan hittar du välutrustade lokaler, välfyllt musikbibliotek och ett stort antal instrument för utlåning.

Linjens mål är…

  • Att utveckla deltagarnas förståelse, teknik och förmåga att uttrycka sig konstnärligt inom musik.
  • Att ge en bra grund för studier på högskola, ett framtida arbete eller en meningsfull och aktiv fritid inom musiksektorn.

Likabehandlingsarbete

Att alla som studerar på Musiklinjen ska behandlas lika och ha samma möjligheter är en av stöttepelarna i Musiklinjens verksamhet. Vårt likabehandlingsarbete inkluderar både workshops och namnkunniga föreläsare.

Både deltagare och lärare deltar i arbetet och utöver detta arbetar lärarlaget kontinuerligt med kurser och litteratur i ämnet. Lärare och deltagare har även gemensamt bestämt att det varje år ska utses en genusgrupp på linjen som regelbundet träffar linjeledare och profilansvariga. Under dessa träffar beslutas det bland annat om ett antal områden som prioriteras under varje termin.

Detta prioriterade arbete, som vi tillsammans har påbörjat, hålls levande och utvecklas kontinuerligt. Välkommen till Musiklinjen där alla har samma möjligheter!

Vill du veta mer?

All praktisk information kring antagning, inklusive viktiga datum för ansökan och audition, hittar du under avsnittet Ansökan & antagning/Musiklinje på startsidan eller via snabblänken här.

Länk till ansökan.

Kontakt:

Leif Segerberg

Telefon: 013-23 49 02, 073-202 43 82
E-post: leif.segerberg@lunnevad.se