Sommarkurser

Sommarkurser 2022

Ansökning för sommarkurser är öppen till 15 maj.

Välkommen till flöjthelg på
Lunnevads folkhögskola 16-19 juni

Flöjtkursen riktar sig till flöjtister i alla åldrar som på egen hand kan omsätta noter till praktisk handling. I kursen ingår spel i större och mindre flöjtensembler (från duo till flöjtorkester), föreläsning och workshops kring övande samt handledning. Kort och gott så erbjuds olika typer av samspel och flöjtteknisk guidning under prestigelösa och lustfyllda former.

Bilderbok 16-19 juni

Det här är en kurs för dig som vill arbeta med bilderböcker och utveckla din förmåga att berätta i ord och bild. Under fyra dagar kommer du att få jobba praktiskt med flera delar i skapandet av en bilderbok; idéskisser, dramaturgi, karaktärsdesign, bildmanus mm.

Grundkurs i bildskapande ll
16-19 juni

En fortsättning för dig som gått Grundkurs i bild eller som  Grundkurs i bildskapande har motsvarande förkunskaper. Vi jobbar med att utveckla framför allt tecknandet, prövar olika material och sätt att göra bilder samt tittar på hur man kan arbeta för att utveckla uttryck och innehåll i sina bilder.

Läs mer om kursinnehållet och ansök här

KonstLab för Alumner

18-19 juni

En inspirerande helg där du ges möjlighet att återse dina tidigare kurskollegor och lära känna andra Konstlabbare. Men också ett unikt tillfälle att kunna utveckla ditt konstnärliga yrkesnätverk, för planering av gemensamma utställningar och projekt, föredrag, presentationer och mycket mer

Läs mer om kursinnehållet och ansök här.

Pianokurs med fokus på egen utveckling och kammarmusikaliskt samspel, 16-19 juni

Pianokursen riktar sig till pianister som vill utveckla sitt eget spel, men även få en chans att pröva på samspel med repertoaren som finns för flöjt och piano. Huvudlärare: Karin Haglund

Läs mer om innehållet och ansök här

Kreativt skrivande 20-22 juni

Vill du komma igång med ditt skrivande? På den här kursen hjälper vi dig att hitta inspiration att göra just det. Vi fokuserar på skrivlusten och diskuterar, skriver, läser och ger varandra feedback.

Landskapsmåleri 20-22 juni

Vi målar av det vackra landskapet kring Lunnevad, vi arbetar i olja, akryl, akvarell i en liten grupp med individuell handledning. Kursen vänder sig både till nybörjare och till dig med större erfarenhet. Vid regn arbetar vi i skolans ateljéer.

Textilt hantverk 20-22 juni

Under tre dagar kommer vi att testa olika textila tekniker med återbrukade material.

Vi kommer att skapa med trasor på olika sätt samt trycka på återbrukade textilier med föremål som finns i omgivningen. Det kan vara vardagsföremål såväl som växter från naturen.

Högskoleprovs matte
20-22 juni

Tänker du söka till högskolan? Är matten ett problem? Den här kursen är till dig som vill förbereda dig inför högskolestudier/ högskoleprovet.

Läs mer om kursinnehållet och ansök här

Grundkurs i BBQ

12-14 augusti

Vi kommer under tre dagar lär oss att grilla/röka kyckling, ribs, fläskbog, och högrev.

Läs mer om kursinnehållet och ansök här

Aktuellt på Lunnevad

Alla nyheter

Studera på
Lunnevad

Att gå på Lunnevads folkhögskola är annorlunda, oavsett varifrån du kommer eller vart du är på väg. För några blir tiden här en språngbräda mot något helt nytt och oprövat, för andra ytterligare ett steg i en målmedveten satsning. Vi som arbetar på Lunnevad vill allihop bidra till att du ska få en riktigt bra utbildning. Det engagemanget gör att skolan präglas av en stor närhet mellan personal och deltagare. Här har du många möjligheter att inspireras av både oss och dina studiekamrater att utveckla dina talanger, och kanske hitta nya som du inte ens visste att du hade. Många av våra tidigare deltagare säger att tiden på Lunnevad varit den bästa i deras liv.

Lunnevad är en av landets största och äldsta folkhögskolor. Skolan har en estetisk profil där speciallinjerna dans, konst och musik lockar talangfulla deltagare från hela Sverige. Våra lärare på dessa linjer är inte bara hängivna utbildare utan också professionellt verksamma musiker, konstnärer och dansare. Med den kompetensen kan vi erbjuda både hög kvalitet och en attraktiv inriktning på utbildningarna.

När du kommer till Lunnevad kommer du också till det östgötska kulturlandskapet där det är som vackrast, just i gränstrakten mellan skog och slättland. Att värna om miljön ser vi som en självklarhet, och vi lägger ner mycket tid och arbete på att tänka framåt. Skolans kökspersonal gör en viktig insats genom att så långt som möjligt servera miljömärkt, ekologisk och närproducerad mat.

Lunnevad är Sveriges största folkskoleinternat med plats för cirka 100 personer. Det innebär att omkring hälften av våra deltagare också bor hos oss. Som boende på Lunnevad är du helinackorderad under läsåret, det vill säga du betalar för kost och logi.

Lunnevads folkhögskola ska vara en växtplats för hela människan och främja allmän och kulturell medborgerlig bildning i en hälsofrämjande miljö. Kompetens och kvalitet genomsyrar vår verksamhet. Lunnevad fortsätter sin tradition som såväl partipolitiskt obunden som religiöst neutral folkhögskola.

Alla våra utbildningar är studiestödsberättigade. När det gäller frågor som handlar om studiestöd och hur du på lämpligaste sätt finansierar dina studier ska du vända dig till Centrala Studiestödsnämnden. Har du några frågor så är du varmt välkommen att kontakta oss.