Sommarkurser

Sommarkurser 2022

Vissa sommarkurser är fortfarande öppna för sen ansökan, se specifik kurs för mer information.

Välkommen till flöjthelg på
Lunnevads folkhögskola 17-19 juni

Flöjtkursen riktar sig till flöjtister i alla åldrar som på egen hand kan omsätta noter till praktisk handling. I kursen ingår spel i större och mindre flöjtensembler (från duo till flöjtorkester), föreläsning och workshops kring övande samt handledning. Kort och gott så erbjuds olika typer av samspel och flöjtteknisk guidning under prestigelösa och lustfyllda former.

Bilderbok 16-19 juni

Det här är en kurs för dig som vill arbeta med bilderböcker och utveckla din förmåga att berätta i ord och bild. Under fyra dagar kommer du att få jobba praktiskt med flera delar i skapandet av en bilderbok; idéskisser, dramaturgi, karaktärsdesign, bildmanus mm.

Grundkurs i bildskapande ll
16-19 juni

En fortsättning för dig som gått Grundkurs i bild eller som har lite grundläggande kunskaper i bildskapande. Vi jobbar med att utveckla framför allt tecknandet, prövar olika material och sätt att göra bilder samt tittar på hur man kan arbeta för att utveckla uttryck och innehåll i sina bilder.

Läs mer om kursinnehållet och ansök här

KonstLab för Alumner

18-19 juni

En inspirerande helg där du ges möjlighet att återse dina tidigare kurskollegor och lära känna andra Konstlabbare. Men också ett unikt tillfälle att kunna utveckla ditt konstnärliga yrkesnätverk, för planering av gemensamma utställningar och projekt, föredrag, presentationer och mycket mer

(Bild: Emmelie Carlsson, Coherence, 2020)

Läs mer om kursinnehållet och ansök här.

Pianokurs med fokus på egen utveckling och kammarmusikaliskt samspel, 16-19 juni

Pianokursen riktar sig till pianister som vill utveckla sitt eget spel, men även få en chans att pröva på samspel med repertoaren som finns för flöjt och piano. Huvudlärare: Karin Haglund

Läs mer om innehållet och ansök här

Nybörjarkurs i biodling
20-22 juni

Kursen vänder sig främst till dig som vill lära dig biodling, men också till dig som har hållit på ett tag.

Kreativt skrivande 20-22 juni

Vill du komma igång med ditt skrivande? På den här kursen hjälper vi dig att hitta inspiration att göra just det. Vi fokuserar på skrivlusten och diskuterar, skriver, läser och ger varandra feedback.

Landskapsmåleri 20-22 juni

 

Vi målar av det vackra landskapet kring Lunnevad, vi arbetar i olja, akryl, akvarell i en liten grupp med individuell handledning. Kursen vänder sig både till nybörjare och till dig med större erfarenhet. Vid regn arbetar vi i skolans ateljéer.

Grundkurs i BBQ

12-14 augusti

Vi kommer under tre dagar lär oss att grilla/röka kyckling, ribs, fläskbog, och högrev.

Läs mer om kursinnehållet och ansök här

 

Aktuellt på Lunnevad

Alla nyheter

Studera på
Lunnevad