Vårsalong 2022

Se utställningen här

Konst på Lunnevad

Lunnevads folkhögskola har två konstutbildningar. Den traditionella Konstlinjen är en bred grundutbildning där du får utveckla din teknik inom många olika områden. Från och med hösten 2018 erbjuder vi även Konstlab-distanskurs för dig som vill bygga på dina kunskaper.

Konstlinjen

  • Tvåårig utbildning på förberedande nivå med inriktning på konstnärlig utveckling

  • Bra grund för att kunna bli antagen till konstnärlig högskoleutbildningar

  • 45 deltagare per år

Info och ansökan

Konstlab distanskurs

  • 1-årig vidareutbildning på distans för fördjupade kunskaper inom konst

  • Bra grund inför vidare studier på konsthögskola eller för att utveckla ett befintligt konstnärskap

  • 15 deltagare per år

Info och ansökan

Välutrustade lokaler och ateljéer öppna dygnet runt

Konstutbildningen har god tillgång till lärare och resurser för omfattande individuell handledningstid. Våra välutrustade lokaler och ateljéer är öppna dygnet runt. För att ge dig möjlighet att ta del av olika sätt att arbeta har vi, förutom skolans egna lärare, varje år ett antal gästlärare inom olika områden. Alla lärare är erfarna pedagoger med högskoleutbildning och egen konstnärlig verksamhet.

Årliga konstresor till städer i Europa

En viktig del i utbildningen är våra årliga konstresor, som delvis subventioneras av skolan. Dessa går till städer i Europa som erbjuder internationell konst och design av nutida och äldre konstnärer.

Prova på dagar

Funderar du på att söka en konstskola eller vill du bara kolla vad vi gör? Konstlinjen på Lunnevad erbjuder dig två prova-på-dagar på påsklovet. Under 2022 kommer prova på-dagarna vara den 11 till 12 april. Vi kommer att arbeta med grundläggande tecknings, måleri och formövningar i Konsthusets ateljéer. Vi informerar också om vilka utbildningar det finns inom bild och formområdet och ger tips och råd om hur du gör och väljer ut arbetsprover till ansökan, både om du vill söka till oss eller till någon annan konstutbildning. För mer information kontakta Annika Sjöblom på mail eller telefon 0708 12 57 70.

Efter Lunnevad

Genom att studera konst på Lunnevad har våra deltagare blivit antagna till konstnärliga högskoleutbildningar, konsthögskolor och utvecklat sitt eget konstnärskap. Här kan du ta del av vad tidigare deltagare tycker om utbildningen och vad de gör efter sin tid på Lunnevad.

Tidigare deltagare på konst

Född 1989 i Gislaved Gick ut Lunneva …

– Nina Noreskär

f 87 Linköping Gick ut Lunnevad  201 …

– Jonas Malmberg

Jag kom till denna jorden 1991 och ä …

– Karin Kytökangas

Har du några frågor om Konst på Lunnevad?

Ingen vet bättre än våra deltagare hur det är att studera på Lunnevad. Undrar du något om Konst eller Konstlab – distanskurs så är du välkommen att höra av dig till:

Deltagare på Konst

Malva Sylvan

Mejla Malva

Deltagare på Konst

Malin Lönnberg

Mejla Malin

Josefin Nordström

Deltagare på KonstLab

Mejla Josefin

Sara Söderlind

Deltagare på KonstLab

Mejla Sara

Följ @lunnevadskonstlinje på Instagram!

I våra sociala kanaler får du en inblick i hur det är att gå på Konstlinjen på Lunnevad. Vi finns på Instagram, och även Facebook.