Danslinje Lunnevads Folkhögskola

Danslinje


Våra dansutbildningar

Danslinjen på Lunnevads folkhögskola har sedan starten 2002 erbjudit en bred dansutbildning som ger en bra grund för högre studier och framtida karriär inom dans. I grunden ligger dansträning i balett, modern och nutida dans, jazzdans och streetdance. Från och med hösten 2018 har vi utökat vår verksamhet med ytterligare en utbildning: Danslinjen-projektår som ger fördjupad kunskap inom dans med inriktning på projekt och entreprenörskap.

Danslinjen-dans

Om du älskar att dansa och funderar på en framtida karriär inom det området så är den här linjen ett bra steg på vägen. Danslinjen – dans är en ettårig heltidsutbildning med inriktning på scenisk dans. Vi tar varje år in 18 elever. Läs mer om antagning och sista ansökningsdag här. 

Danslinjen-projektår

Detta är en fördjupning som passar särskilt bra för dig som har ambitioner att i framtiden arbeta som till exempel danspedagog, koreograf eller producent. Linjen är ett lämpligt val för dig som vill lära dig mer om entreprenörskap och att driva projekt inom dans. Utbildningen är ettårig, på heltid och har plats för 10 elever. Läs mer om antagning och sista ansökningsdag här. 

Lokaler och boende

Danslinjens utbildningar är i huvudsak förlagda till lokaler i centrala Linköping, bland annat Dansens hus. I mån av plats finns boende för Danslinjens elever i lägenheter på Knektgatan i Linköping. Mer information om boendet hittar du under avsnittet Kostnader på startsidan, eller Boende i Linköping, för danselever .

Ytterligare information om de båda utbildningarna finns i menyn till vänster.

Vill du veta mer?

All praktisk information kring antagningen, inklusive viktiga datum för ansökan och audition, hittar du under avsnittet Ansökan & antagning/Danslinje på startsidan eller via snabblänken här. Lägg märke till att det är olika datum för audition till de båda dansutbildningarna.

Länk till ansökan.

Om du vill du veta mer är du välkommen att kontakta vår linjeledare:

Åse Wallberg

Telefon: 070-338 67 47
E-post: ase.wallberg@lunnevad.se