Hem » Utbildningar » Konst » Efter konst på Lunnevad

Efter konst på Lunnevad

Genom att studera konst på Lunnevad har våra deltagare blivit antagna till konstnärliga högskoleutbildningar, konsthögskolor och utvecklat sitt eget konstnärskap. Här kan du ta del av vad tidigare deltagare tycker om utbildningen och vad de gör efter sin tid på Lunnevad.

Charlotta Lind

Studerade KonstLab 2019-2021

 

Jag är väldigt glad för de två åren som jag fått på konstlab. Att få möjlighet att jobba på distans i min egen vardag under tiden jag studerat  har gjort det möjligt för mig att skapa en konstnärlig praktik som faktiskt fungerar ihop med både vardagslivet och pengajobbet.

Jag har uppskattat upplägget, med den nära handledning som man fått, att få ta del utav sina kurskamraters verk och samtalen kring dessa. Att dessutom få se hur de har vuxit är inspirerande och ger merkraft till en själv. Att få få bli speglad och bekräftad i mitt skapande gör att jag nu förstår mer utav vad det är jag skapar och varför.

Det är verkligen fokus på den konstnärliga processen under kursen, vilket stundtals kan vara både svårt och obekvämt, men det är väldigt givande. Så pass givande att jag nu påbörjat en bachelor i fri konst på HDK-Valand.

Sara Golpagon

Född 1988 i Uppsala

Uppvuxen i Linköping

Gick ut Lunnevads Konstlinje 2012

Gick sedan på Bergs school of communication

Innan Lunnevad läste jag grafisk design och webbutveckling på Tekniska Högskolan i Jönköping i två år.
På gymnasiet läste jag Bild och Form och insåg att det var grafisk form jag ville ägna min tid åt. Jag slutade på Lunnevad 2012.
Efter Lunnevad gick jag på Grafisk Design utbildningen på Berghs School of Communication i Stockholm.
Jag gjorde mina arbetsprover på Lunnevad.
Färglära tyckte jag var jättekul och jag kunde stå och blanda färg länge innan jag drog penseln på duken.Bildkomposition är också något jag fått med mig från Lunnevad när jag fotade eller jobbade med kollage.
Jag tänker mycket på färger och hur typografi, bild och form  samverkar på en yta.
Jag kommer alltid bära med mig minnena från Lunnevad och tänker ofta tillbaka på den perioden när jag skapar.

Nina Noreskär

Född 1989 i Gislaved

Gick ut Lunnevad 2009

Sedan på Kandidat och masterprogrammen i fri konst på Konstfack i Stockholm

Innan Lunnevad gick jag Bildestetiska programmet i Gislaved. Jag sökte Lunnevad för att på heltid få syssla med det roligaste jag visste.
Efter ett år på Lunnevad gick jag två år på Domen konstskola i Göteborg. Därefter kom jag in på Konstfacks institution för konst.

Jag har många fina minnen från Lunnevad. Otroligt engagerade lärare och en härlig miljö att vistas i

Maria Pohl

f. 1988, uppvuxen i Linköping

Gick på Lunnevad 2009-2010

När jag började på Lunnevad hade jag knappt en relation till konst och konsten genom tiderna. Jag var nybörjare i alla bemärkelser. Tiden på skolan fick mig att bredda min förståelse för vad konst kan vara. Den satte något i rullning som inte slutat än.

Efter Lunnevadsåret har jag studerat till psykolog och jobbar idag med både konst och psykologi

maria_pohl@hotmail.com

Processed with VSCO with c1 preset Processed with VSCO with a7 preset

 

Karin Kytökangas

Jag kom till denna jorden 1991 och är uppvuxen i Landsbro (Vetlanda), Småland.

Iden på Lunnevad vad avgörande för mig. Jag hade alltid velat spendera mer tid med att utveckla mitt konst-skapande och Lunnevad gav mig ett utrymme där jag helt fokuserat kunde göra det jag älskar mest. Då var jag främst intresserad av måleri men jag tror att även de andra grundläggande kunskaperna jag lärde mig inom skulptur, teckning osv. har varit en stor undermedveten källa till inspiration som jag arbetar mer med just nu. Och de människor jag lärde känna under mina två år på Lunnevad är fortfarande några av mina absolut närmaste vänner!

Mellan 2014 till 2016 bodde jag i Malmö och var verksam i ateljéverkstaden FRANK. År 2016 började jag på Royal Academy of Art i Haag, Nederländerna. Det är en fyraårig utbildning i fri konst där jag går en inrikting som heter Autonoom. Nu arbetar jag främst med konstinstallationer, text och performance.

karinkytokangas@gmail.com