Hem » Utbildningar » Allmän kurs » Efter allmän kurs på Lunnevad

Efter allmän kurs på Lunnevad

Genom att studera allmän kurs på Lunnevad… [mer text behövs]

Studentrum på Lunnevads folkhögskola

Rebecca Läppänen

Studerade allmän kurs på Lunnevads folkhögskola

Jag har alltid drömt om att studera till läkare, men livets skeenden har inte alltid givit mig medvind och olyckliga händelser i kombination med ett dåligt självförtroende gjorde att drömmen kändes ouppnåelig. Jag blev tipsad om att ett år på folkhögskola skulle kunna öka mina chanser att bli antagen till Läkarprogrammet och innan jag beslutade mig för att ansöka så läste jag på nätet om konceptet folkhögskola. På diverse forum fann jag både ris och ros, men de åsikter jag tyckte stod ut var att folkhögskola var något för de som önskar ha en ”slapp sysselsättning” och ”inte har några direkta ambitioner”. Detta kändes alltså inte vid första anblick som något som passade mig särskilt bra, men jag har sällan varit den personen som bara lyssnar till andra utan att bilda mig en egen uppfattning, så jag bestämde mig för att ansöka ändå. Jag blev antagen, tog mig an ett år jag trodde skulle kännas långt och inte ge mig så mycket mer än ett papper där det stod att jag genomgått ett år på Folkhögskola, som sedan skulle kunna lotsa mig vidare.

Om jag bara vetat då hur fel jag skulle komma att få! Under mitt år på Lunnevad kan jag med handen på hjärtat säga att jag träffade de finaste, mest genuina människorna jag någonsin stött på. Detta inkluderar min fantastiska linjeledare, samtliga lärare och elever. Redan under mina första månader på Lunnevad utvecklades jag oerhört mycket på ett personligt plan, jag blev efter ett halvår otroligt mycket mer självsäker samt vågade tro på mig själv och det kändes inte längre helt omöjligt att nå mina mål. Jag peppades och stöttades av både lärare och linjeledare längs hela vägen och fann fantastiska vänner jag har kontakt med än idag. Lunnevads folkhögskola är oerhört bra på att individanpassa utbildningen, vilket gör att oavsett bakgrund, mål och personlighet så kommer du bli välkomnad och trivas.

Idag när jag skriver detta har jag precis avslutat min första termin på Läkarprogrammet och vill genuint säga att jag fått ut mer av mitt år på Lunnevad än av hela min studietid på gymnasiet och tidigare universitetsstudier sammanlagt. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna få bättre självförtroende eller våga ta för mig av livet som jag gjort sedan Lunnevad, inte heller väntade jag mig att jag skulle få med mig en så stor andel ny kunskap som jag fick. Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är att jag tog beslutet att ansöka, att det just blev Lunnevads folkhögskola och jag vill rikta ett stort TACK till alla som hjälpt mig längs vägen!

Läs mer om allmän kurs

Allmän kurs med inriktning

 • Inriktning Bild

  • Utveckla förmågan att uttrycka dig i bild och form.
  • Prova på olika tekniker som måleri, grafik, teckning, skulptur och keramik
 • Inriktning Rock/pop

  • Fördjupa dina musikaliska kunskaper inom rock- och pop
  • Utveckla dina musikaliska färdigheter både i grupp och individuellt
 • Inriktning film

  • Bredda dina kunskaper i filmvetenskap och filmanalys
  • Diskutera och analysera film ur olika perspektiv