Viktigt inför ansökan

För att kunna göra en ansökan till Lunnevads folkhögskola behöver du förbereda dig genom att ladda hem dokument och skriva personligt brev. Det är smart att logga in och titta igenom ansökan innan du förbereder dig.

Länk till ansökan hittar du längst ned på denna sidan.

Betyg

Förkunskapskrav: För att bli antagen till allmän linje år 1 på Lunnevad ska du ha minst grundskolebehörighet (godkända betyg i ma, eng  och sv åk 9, plus ytterligare fem ämnen) och du får inte ha en fullständig gymnasieutbildning.

Personligt brev

Bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv, tidigare studier och/eller arbete. Vi vill också att du skriver om varför du vill gå på folkhögskola och vad du har för framtidsplaner. Texten ska vara en A4-sida och i pdf-format.

Foto

Ladda upp ett foto på dig själv i ansökan. Fotot kommer endast användas till din profil i SchoolSoft om du blir antagen. Profilen kommer bara anställda på Lunnevads folkhögskola åt.

Förbered följande innan du sätter igång med din ansökan:

  1. Ladda hem Personbevis för studier från Skatteverkets hemsida. I listan väljer du Studier. Kräver bank-id.
  2. Skanna dina betyg och spara som betyg_förnamn_efternamn.pdf
  3. Skriv ett personligt brev och spara som brev_förnamn_efternamn.pdf
  4. Ta ett foto på dig själv eller be någon om hjälp. Foton ska vara i .jpg-format
  5. Kontakta två referenspersoner som kan ge kompletterande upplysningar om dig. Det kan till exempel vara tidigare lärare, ledare i fritidsaktivitet eller en arbetsgivare. Familjemedlemmar eller andra anhöriga kan INTE vara referenspersoner. Det är viktigt att du har stämt av med personerna så att de vet att skolan kan komma att kontakta dem
  6. Observera att allt som är markerat med * i formuläret är obligatoriskt att svara på för dig som söker för första gången. Uteblivna svar innebär att din ansökan ej behandlas

Vad händer efter att du skickar in din ansökan?

När vi behandlat din ansökan till Allmän kurs blir du kallad till en intervju- och informationsdag. Då får du träffa två av våra lärare. Detta tillfälle ger oss möjlighet att lära känna dig lite bättre och du kan ställa frågor till oss om skolan och undervisningen. Vi utgår från ditt personliga brev som du bifogat i ansökan. Fundera gärna på vad du förväntar dig av skolan och av oss som lärare vad gäller studier och eventuellt stöd. Vid intervjutillfället kommer du att få en rundtur på skolan och även träffa några nuvarande deltagare som berättar mer om hur det är att studera på Lunnevad.

Antagningsbesked ges på SchoolSoft inom en vecka efter sista ansökningsdag. Observera att du måste logga in och tacka ja eller nej om du blivit erbjuden plats på utbildningen.

Har du frågor? Kontakta områdesansvarig Johanna Lindström, eller studie- och yrkesvägledare Marie Orest.

För dig som har skyddad identitet

Om du har sekretessmarkering så ska du inte göra en digital ansökan. Kontakta oss då på info@lunnevad.se, så hjälper vi dig.

Ansökan till höstterminen 24/25

Ansökan för läsåret 24/25 är öppen för sena ansökningar.

Följ din ansökan

Om du behöver komplettera din ansökan, se status för din ansökan eller svara på meddelanden via SchoolSoft kan du göra det genom att logga in på ansökningswebben via knappen nedanför. Du loggar in med samma konto du sökte till skolan med.

Om du har problem med inloggningen, klicka på länken ”Glömt lösenordet?”