Naturbruksgymnasiet i Östergötland drivs av Region Östergötland på uppdrag av länets kommuner och består av Himmelstalunds utbildningscentrum och Vreta utbildningscentrum.
Vid Vreta utbildningscentrum bedrivs Naturbruksprogrammets inriktningar lantbruk, hästhållning och skogsbruk, samt Fordons- och transportprogrammets transportinriktning. Nationell idrottsutbildning (NIU) erbjuds inom ridsport (dressyr eller hoppning). Yrkesvuxutbildningar samt yrkeshögskoleutbildningar finns inom lantbruk, hästhållning och skogsbruk.

Vi rekryterar elever från hela landet. Möjlighet till elevboende finns på båda skolorna.
Läs mer om oss på Naturbruksgymnasiets hemsida: www.nbg.nu

Lunnevads folkhögskola har Region Östergötland som huvudman. Skolan, som funnits sedan 1868, ligger mitt emellan Linköping och Mjölby.

Folkhögskola är en egen utbildningsform för vuxna och vi utgår från en helhetssyn på människan. Vi har en allmän kurs med olika inriktningar, en danslinje, konstlinje samt en musiklinje. På Allmän kurs kan våra deltagare läsa in grundläggande behörighet till högre studier eller enbart ge sig ett år tillsammans med andra för att växa som människa och samhällsmedborgare.

På skolans särskilda kurser; musik, dans och konst studerar deltagare från hela landet för att förkovra sig för fortsatta konstnärliga högskolestudier eller enbart utveckla sitt stora intresse.

Här studerar cirka 180 deltagare på de långa kurserna och många av dem bor också på skolans internat. På skolan arbetar cirka 40 medarbetare inom olika yrken. Besök gärna skolans webbplats www.lunnevad.se för mer information om skolan och vår verksamhet.

Arbetsbeskrivning
Som studie- och yrkesvägledare på Vreta utbildningscentrum kommer du att arbeta med vägledningssamtal, mässor, grundskolebesök, guidningar vid elevbesök på skolan samt marknadsföring av skolan. Du ingår i skolans elevhälsoteam och har ett tätt samarbete med mentorer och enhetschefer. Arbetet består i att informera och vägleda våra ungdomar samt att synliggöra de möjligheter och val som eleven står inför när den lämnar skolan. Du kommer även att ingå i marknadsföringsgruppen för Naturbruksgymnasiet Östergötland. På Vreta utbildningscentrum är tjänsten riktad mot gymnasiet och omfattar cirka 70 %.
Tjänsten på Lunnevad, som är på cirka 30 %, omfattar främst arbete med vägledningssamtal och CSN information till deltagare. Ett viktigt ansvar på folkhögskolan är upprättande av och uppföljning av studieplaner för de som studerar på allmän kurs.

Utbildning och erfarenhet
För att passa till tjänsten ser vi att du är utbildad studie- och yrkesvägledare och det är meriterande om du haft liknande uppdrag tidigare. Du bör ha goda kunskaper om hela utbildningssystemet och goda arbetsmarknadskunskaper.

Personliga egenskaper
Du har ett relationsskapande förhållningssätt och har lätt för att knyta kontakter och ta initiativ. Som person är du serviceinriktad, lyhörd, trygg och stabil. Du planerar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt och har lätt för att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. För oss är det viktigt att bygga goda relationer till elever och deras vårdnadshavare, till kollegor och folkhögskolans deltagare, vilket gör att vi värdesätter en god samarbetsförmåga. Vi ser att du tar en aktiv roll i SYV uppdraget samt i vårt marknadsföringsuppdrag och ger våra elever, deltagare en god vägledning inför framtida val.

Varmt välkommen in med din ansökan! Ansökan skickas in via Region Östergötlands hemsida här. Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuella löner tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Vreta Kloster och Lunnevad
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1346
Kontakt
Rektor Vreta utbildningscentrum Eva-Lena Klofsten , 0767-982973.
Bitr.rektor Lunnevads folkhögskola Per Eckerbom, 0730-611019.
Facklig företrädare
Lunnevads Växel, 0724-638231.
Vreta, Monica Karlström, LR, 0767-982982.
Vreta, Per-Erik Persson, Lärarförbundet, 0767-982996.
Vreta, Anna-Lena Carlbom, Vision, 0767-982898.
Publicerat 2022-06-22
Sista ansökningsdag 2022-08-10