Photoshop


Om kursen

Photoshop är idag det i särklass största och vanligaste digitala verktyget för att arbeta med bild. Programmet kan användas till att såväl korrigera ljuset i bilden som att arbeta med konstnärliga montage. Det är ett verktyg för alla, både proffsen och semesterfotograferna.

Den här kursen vänder sig till dig som inte tidigare har arbetat med photoshop eller har begränsade kunskaper och vill komma igång igen. Du bör vara van vid datorer men behöver inte ha kunskap om bildbehandling.

Skolan har en datasal så du behöver inte ha med dig egen dator. I kursen tar vi bland annat upp hur man korrigerar ljus och färg i en bild, förändrar bakgrunder och monterar ihop olika bilder.

Vi går igenom:

  • Paletter, fönster och verktyg
  • Lagerhantering/ justeringslager
  • Färg och ljushantering
  • Bildmontage

Vi tar egna bilder som vi arbetar med under kursen. Skolan har kameror, men du kan självklart ta med din egen om du vill.

Lärare

Caroline Färnström är utbildad på Grafikskolan Forum i Malmö, Umeå Universitet och Dramatiska Institutet i Stockholm. Hon är verksam som konstnär och medlem i Grafiska Sällskapet.

Kurstid

Start: måndag 17 juni, kl. 9.00
Slut: onsdag 19 juni, kl. 16.00

Sista ansökningsdag 15 maj

Kostnader

Kursen kostar 2.850 kr inklusive moms och helpension. Väljer du att inte bo på skolan reduceras priset med 400 kr.

Avbokningsregler

Anmälan är bindande och vid avbokning debiteras en avgift på minst 20 % av kursavgiften. Avbokar du senare än 14 dagar före kursstart debiteras en avgift på 50 % av kursavgiften. Vid avbokning senare än 7 dagar före kursstart debiteras full avgift.

Ansökan & Antagning

Antalet platser är begränsat. Kursen anordnas under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmält sig. Skolan förbehåller sig rätten att ställa in kurser vid för få anmälningar.

Länk till ansökan