Efter Lunnevad


Efter Lunnevad har många av konstutbildningens elever utbildat sig till bland annat: Arkitekt, illustratör, animatör, grafisk formgivare, keramiker, bildlärare, konstnär, scenograf, modellbyggare, art director, serietecknare, glasformgivare, industridesigner, textilformgivare, konservator och stylist.

Här berättar några av dem om tiden på och efter Lunnevad…

 

Innan jag gick på Lunnevad hade jag läst ett år konstvetenskap på Linköpings Universitet. Där träffade jag folk som gått på skolan tidigare, vilket inspirerade mej till att söka in på folkhögskolan. Jag ville bli konservator och efter Lunnevad kom jag in på Köpenhamns konsthögskolas konservatorslinje inriktning måleri, där jag gick i tre år.

Jag är väldigt glad över tiden på Lunnevad. Själva miljön, de andra eleverna och lärarna var otroligt inspirerande. Det var givande att få arbeta med så många tekniker och material och det har jag haft stor glädje av efter att jag slutat Lunnevad. Något annat som jag har med mej från min tid på Lunnevad och som jag haft nytta av, är känslan för färg och detaljer.

mvh Charlotte

 

Hej

Innan Lunnevad läste jag grafisk design och webbutveckling på Tekniska Högskolan i Jönköping i två år.
På gymnasiet läste jag Bild och Form och insåg att det var grafisk form jag ville ägna min tid åt.Jag slutade på Lunnevad 2012.
Efter Lunnevad gick jag på Grafisk Design utbildningen på Berghs School of Communication i Stockholm.
Jag gjorde mina arbetsprover på Lunnevad.

Färglära tyckte jag var jättekul och kunde stå och blanda färg länge innan jag drog penseln på duken.Bildkomposition är också något jag fått med mig från Lunnevad när jag fotade eller jobbade med kollage.
Jag tänker mycket på färger och hur typografi, bild och form samverkar på en yta. Jag kommer alltid bära med mig minnena från Lunnevad och tänker ofta tillbaka på den perioden när jag skapar.

Hoppas allt är bra med er! Kramar!