Internationellt samarbete


Sverige är ett litet land och många dansare ser en tänkbar arbetsmarknad utanför Sveriges gränser. På Lunnevads folkhögskola kan du knyta dina första kontakter utomlands. Danslinjen har ett löpande samarbete med Västra Nylands folkhögskola i Finland samt med Institute of the Arts Barcelona i Spanien.

Med Västra Nylands Folkhögskola utanför Helsingfors genomför vi en utbytesvecka med antingen elever eller lärare. Under denna vecka, som oftast är förlagd till höstterminen, har exempelvis vår linjeledare varit på Västra Nyland och undervisat i Mattox-teknik medan den finska skolans linjeledare undervisat i Graham-teknik hos oss.

På vårterminen åker vi till Sitges utanför Barcelona och besöker Institute of the Arts Barcelona (IAB). Där tar vi del av den ordinarie verksamheten på skolan samt anordnar workshops, masterclasses och auditions i samarbete med IAB. Den spanska skolan har kandidatprogram i bland annat dans och musikal. Efter avslutad utbildning hos oss har flera av Danslinjens elever gått vidare hit.

Syftet med våra internationella samarbeten är att du som är danselev på Lunnevad ska få möjlighet att möta olika lärare, elever, stilar och kulturer – och genom detta få en rikare utbildning. Vi tror också att dessa samarbeten gör att du i framtiden kan känna dig tryggare om du vill ta steget ut i världen efter Lunnevad, eller senare i livet.