Folkmusik


Kurstid: 26 aug−20 dec 2019 och 8 jan−3 juni 2020
Kurslängd: 38 veckor

Sista ansökningsdatum: 11 mars 2019
Antagningstest sker: 1 april, 2 april, 3 april och 4 april 2019. Besked om vilken dag du kallas till lämnas efter ansökningstidens utgång.

Länk till ansökan.

Särskilda förkunskaper

Du ska kunna spela ett instrument eller sjunga. För att denna förmåga ska kunna bedömas kallas du till ett antagningsprov under en dag.

Om antagningsproven

Du genomför ett sång- eller spelprov där du på ditt huvudinstrument ska vara beredd att spela/sjunga tre självvalda låtar av olika karaktär, göra ett stämspelsprov och ett enkelt stycke a prima vista. Provet genomförs utan ackompanjemang, men om du har gitarr, bas eller slagverk som huvudinstrument kan du senast den 15 mars skicka in noter på eventuella låtar som du vill spela komp till.

Kompnoterna måste skickas in med vanlig post.

Mejlade kompnoter beaktas inte och slängs direkt.

Ett skriftligt prov med en gehörsdel och en teoridel ingår också.

I samband med antagningsprovet ingår ett samtal med lärare och nuvarande elever om linjens inriktning och ditt eget studiemål. Du får också information om skolan och om Musiklinjen.

Om du som biinstrument har ett orkesterinstrument eller piano och håller en god nivå, erbjuds du möjlighet att spela upp ett stycke. Biinstrument är dock inte obligatoriskt.

I mån av lediga platser kan antagning göras på vissa instrument även med kursstart från och med vårterminens början. Kontakta skolan!

Har du frågor eller vill boka besök på skolan?

Kontakta vår linjeledare:

Leif Segerberg

Telefon: 013-23 49 11, 073-202 43 82

E-post: leif.segerberg@lunnevad.se