Lunnevads folkhögskola söker fastighetsskötare/vaktmästare

Lunnevads folkhögskola har Region Östergötland som huvudman. Skolan, som funnits sedan 1868, ligger mitt emellan Linköping och Mjölby. Vi har en allmän kurs med olika inriktningar, en danslinje, konstlinje samt en musiklinje. Här finns cirka 200 studerande och vårt internat har 100 enkelrum. På skolan är vi cirka 40 medarbetare. Besök gärna skolans webbplats www.lunnevad.se för mer information om skolan och vår verksamhet.

Turnévecka!

Lunnevads musiklinje ute på vägarna

Under vecka 6 är samtliga musiklinjens elever ute på den årliga turnéveckan. Efter en längre tids förberedelser och en intensiv repvecka ger sig sammanlagt tolv grupper ut på vägarna i bil och buss för att spela på kaféer, pubar, skolor, bibliotek, klubbar och i konsertsalar och kyrkor.

En del har många mindre spelningar, andra har några få större, men allt arbete, från spelningsbokningar till pr-material och budget, är gjort av eleverna själva. Resultatet brukar bli en vecka som de flesta minns.

Musiklinjens Julkonsert

Här är några bilder från musiklinjens julkonsert i Missionskyrkan i Linköping. Kyrkan var smockfull vilket var roligt och hela musiklinjen bjöd på ett fyrverkeri av musik från alla tre inriktningarna. Nu tar musiklinjen jullov, på't igen efter nyår. God Jul!

Fin Fin julklapp från Danslinjen - Ny utbildning till hösten

julklapp

Vilken julklapp! Danslinjen får till hösten utökning med en ny ett-årig dansutbildning!

Utbildningen heter Danslinjen - projektår och är toppen som fortsättning på vår befintliga utbildning men kan också sökas separat. Fokus på utbildningen är entreprenörskap inom dans och centreras runt ett större dansprojekt som genomförs under läsåret. Du får erfarenhet av att jobba i projektform, kunskap om dansen som yreksfält i Sverige, du får jobba självständigt och kreativt. Precis som på Danslinjen så har du förstås daglig dansträning och även här i en bredd av stilar; balett, modern och nutida dans, jazzdans samt street. Den här utbildningen passar dig med mycket goda erfarenheter i dans och som vill eller funderar på att satsa på att bli koreograf, danspedagog, dansproducent eller liknande. Sista ansökningsdatum är 9 april 2018

Läs mer här Danslinjen- projektår

Frijazz i Blue Note

Efter besök av Martin Öhman och arbete med fri improvisation klev fem grupper upp på scen i Blue Note för konsert. Musiken var ömsom rytmisk, ömsom flytande med stilla ljudlandskap och tjutande och pulserande oljudsfält. Ibland slet sig en av instrumentalisterna fri för att snart fångas upp av de övriga musikerna.