Musiklinjens examenskonserter

Tolv elever avslutade sina två år på scenen

Efter två års studier på musiklinjen var det under förra veckan dags för tolv elever att kliva upp på scen för sina examenskonserter. Två folkmusiker, fem klassiska musiker och fem jazzmusiker bjöd under tre kvällar på musik som de själva valt, musik som representerar den utveckling som de själva upplevt under två år.

På resa med Danslinjen

Söndagen den 7 maj tog danslinjens lärare och elever flyget till Barcelona. För fjärde året i rad besöker vi skolan IAB, Institute of the arts Barcelona. Skolan ligger i kuststaden Sitges, ca 30 minuter från Barcelona. IAB är en högskola för scenkonst med kandidatutbildningar bland annat i dans, musikal och teater.

Kvällsvy, Sitges

Vi gör oss hemmastadda i våra tillfälliga lägenheter i centrum, nära stranden och varje morgon tar vi den 30 minuter långa promenaden till skolan längst med strandkanten. På skolan får vi två dansklasser per dag med lärare från dans- och musikalutbildningarna, balett, jazz och modernt. Svettigt och fantastiskt!

Jazzkoreografi på tema La La Land med Mandy

 

Onsdagmorgon möts vi upp på stranden för ett yogapass i morgonsolen. Lyxigt att ha medelhavsvågor som ljudbild, live!

På onsdagen fick även de av våra elever som sökt skolan göra audition; balett, jazz och modernt för de som söker dansutbildningen samt även sång och teater för de som söker musikal. På IAB finns 7 före detta elever från Danslinjen utspridda i årskurs 1-3 på dansutbildningen samt årskurs 1 på musikal. Vi passar så klart på att se till att träffas! Det blev knytkalas i solen på takterrassen till vårt hotell. Våra elever får veta allt om livet i Sitges!

Besök i Barcelona hinns också med så klart! Och då tar man gärna en sväng till matmarknaden!

På torsdagen blir det hemfärd efter några fantastiska dagar med dans, sol och strandhäng. Alla är nöjda!

 

 

Musiklinjens finalkonserter

Musik hela helgen på Lunnevad

I helgen var det dags! På lördagen bjöd Lunnevads folkhögskola på festival med musik, konst och dans, och på söndagen var det dags för musiklinjens finalkonserter. Söndagens konserter började med orkester och kör. Lunnevads kammarorkester har samarbetat med Linköpings Akademiska Orkester och öppnade det hela med musik av Copland och Ravel. Lunnevads stråkorkester fortsatte på det inslagna temat nyare musik och spelade musik av Britten och Rautavaara innan kammarkören avslutade med bland annat musik arrangerad av musiklinjens egen Sara Höglund, samt "Liv" av Sven Hagvil som undervisar på skolan.

Antagna Konstlinjen läsåret 17/18

Antagna Konstlinjen åk 1
Andén Simon
Andrén Carolina
Blivik Lukas
Carlsson Vendela
Granlund Helena
Grusell Nelly
Hellqvist Christofer
Hoffmann Katrina
Johansson Charlotta
Johansson Lisa
Järvinen Felicia
Konat Sandra
Köpsell Linn
Liljeström Lisa
Lindwall Agneta
Michelsen Sam
Miettinen Joona
Månsson Vessel Vera
Mårtensson Anna
Möller Edoff Alexandra
Nielsen Fanny
Randolfi Stefania
Reistad Annelie
Renström Janina
Severin Erik
Sjögren Delia
Svensson Magnus

Tingberg Philip

.

Antagna Konstlinjen åk 2

Alvianto Priyanto Oneal
Björk Gabriella
Ekberg Anna
Gustavsson Emma
Hjelte Birgitta
Hoffsten Johanna
Klein Christina
Lindqvist Allan
Martins Kenny
Martinsson Hedvig
Mohammad Mohammad
Munter Jenny
Niklasson Elias
Nilsson David
Nordström Sally
Petersson Linn
Staveborg Saga
Stålhandske Isa
Tjernström Maria
Viberg Louise
Öfverberg Kasandra

Skriftligt besked med svarsblankett skickas med vanlig post under v 19.

 

 

 

Ellen Andersson Quartet vann tung titel

Lunnevadselever prisade

Albumet "I'll be Seeing You" med Ellen Andersson Quartet utsågs nyligen till Gyllene Skivan 2016 av tidningen Orkesterjournalen. Priset som årets bästa skiva brukar normalt sett inte gå till debutalbum men juryn valde att ändå premiera gruppens tolkningar av jazz-standards. Två av kvartettens medlemmar har ett förflutet på Lunnevads folkhögskolas musiklinje; Ellen Andersson - sång, och Sebastian Brydniak - trummor gick båda på musiklinjen under två år innan de fortsatte sina studier på annat håll.

Musikteaterbesök i Stockholm

Folkmusikinriktningen på utflykt

Tisdagen den 2/5 gjorde folkmusikinriktningen tillsammans med sin lärare Per Eckerbom en resa till Stockholm. De gick på föreställningen "Fäboland" av och med Samantha Olanders och Sara Parkman, som blev utnämnd till årets artist på folk- och världsmusikgalan i år. En mycket trevlig dag!

Antagningsprovet är över för denna gång!

Danslinjen har precis avslutat två dagars antagningsprov inför läsåret 17/18! Av 70 sökande dök 60 härliga personer upp för audition. Skratt, kämparglöd, dansglädje, höga ambitioner, uttrycksfullhet, konstnärlighet och gemenskap sammanfattar dagarna. Nu startar det riktigt svåra arbetet att välja ut de 18 som erbjuds plats hos oss till hösten. Alla får besked ja, nej eller reservplats i slutet av denna vecka eller i början av nästa vecka.