Skolavslutning på Lunnevad 2017

Sommarlov, vilken härlig känsla som sprider sig i kroppen då man minns när man slutade skolan och hade en lång studieledig sommar framför sig.
Då många är klara med sin studietid hos oss och inte kommer tillbaka i höst så önskar vi på Lunnevad er lycka till i framtiden. Vi kommer att sakna er och förhoppningsvis kommer ni sakna Lunnevad lite, lite grann och hälsar på någon gång.

Musiklinjen på resa

Terminen avslutades i Prag

I maj åkte musiklinjen på studieresa till Prag. En buss fullpackad med förväntansfulla elever och lärare begav sig ner genom Europa. Väderprognosen sade regn men vid ankomsten till Prag var vädret fantastiskt, högsommarvärme med ljumma kvällar och inte en droppe regn! Konserter med John Patitucci, Figaros bröllop på operan, tjeckist pubhäng med livejazz och besök på några av stans notaffärer samt allmänt turistande gjorde resan till en värdig avslutning på ett fantastiskt år. Fem dagar efter avresan kom alla tillbaka, lite möra efter bussresan men med fina minnen!

Folkmusikkonsert

Halva musiklinjen på scen i dagrummet

Trots att läsåret lider mot sitt slut fortsätter konserterna på musiklinjen. Folkmusikinriktningen hade sin slutkonsert i förra veckan, där de tillsammans med inbjudna gäster summerade terminen. Förutom eleverna från folkmusikinriktningen medverkade alla de elever från andra inriktningar som valt folkmusikensemble som tillvalsämne. Resultatet blev en maratonkonsert på mer än en och en halv timme i ett fullsatt dagrum. En strålande avslutning på folkmusikåret!

Musiklinjens examenskonserter

Tolv elever avslutade sina två år på scenen

Efter två års studier på musiklinjen var det under förra veckan dags för tolv elever att kliva upp på scen för sina examenskonserter. Två folkmusiker, fem klassiska musiker och fem jazzmusiker bjöd under tre kvällar på musik som de själva valt, musik som representerar den utveckling som de själva upplevt under två år.