Musiklinjens finalkonserter

.

Musik hela helgen på Lunnevad

I helgen var det dags! På lördagen bjöd Lunnevads folkhögskola på festival med musik, konst och dans, och på söndagen var det dags för musiklinjens finalkonserter. Söndagens konserter började med orkester och kör. Lunnevads kammarorkester har samarbetat med Linköpings Akademiska Orkester och öppnade det hela med musik av Copland och Ravel. Lunnevads stråkorkester fortsatte på det inslagna temat nyare musik och spelade musik av Britten och Rautavaara innan kammarkören avslutade med bland annat musik arrangerad av musiklinjens egen Sara Höglund, samt "Liv" av Sven Hagvil som undervisar på skolan.

Efter en paus var det dags för nästa konsert där folkmusik- och jazzinriktningen fick visa upp sig. Folkmusikerna bjöd på tre fina låtar arrade av eleverna själva.

Avlsutningsvis drog storbandet igång med ett pärlband av låtar som spände från den klassiska repertoaren av Sammy Nestico till originalkompositioner av bland andra Linköping Jazz Orchestras egen Magnus Eriksson.

Efter de "stora" konserterna i aulan var det dags för mindre ensembler av alla möjliga slag. Musiklinjens lokaler blev en minifestival där allt möjligt hände och där programmet fortsatte till riktigt sent. Succé - som vanligt!