KMH-konsert på Lunnevad

.

Ingo på besök i Blue Note

I veckan hade Lunnevadseleverna chansen att se Ingo, en jazzgrupp bestående av studenter från KMH i Stockholm som passerade förbi skolan på väg ner till en Danmarksturné. Tre av musikerna (Ingrid, Thobias och Tomas) har gått på Lunnevads Musiklinje tidigare och nu var de tillbaka som gäster på den scen där de själva stått som elever så många gånger förut.

Musiklinjen på turné

.

Tolv ensembler ute på vägarna

Under vecka 5 är det varje år dags för musiklinjen turnéprojekt. Musiklinjens elever delas upp i ett antal ensembler och varje ensemble väljer själva repertoar och ordnar spelningar över hela Sverige.

Jam på L'Orient

.

Öppen scen med Lunnevadskomp

Förutom alla jazz-jam på skolan är det varje månad jam på L'Orient i Linköping där Lunnevads jazzelever agerar huskomp.

Vill du studera musik på heltid?

.

Dags att skicka in ansökan för läsåret 17/18

Nu börjar det bli dags att skicka in ansökan om du är sugen på att studera på Lunnevads musiklinje under nästa läsår. 24 mars ska din ansökan vara inne. Kika gärna här för mer info. Välkommen!

Lena Jonsson på Lunnevad

.

Folkarnas Artist in Residence på besök

Veckan innan sportlovet gästades Lunnevads musiklinje av Lena Jonsson som är Artist in Residence på folkmusikinriktningen. Lena spelar med flera konstellationer över hela världen och besöket på Lunnevad var hennes första som Artist in Residence. Hon bjöd på både svenska och amerikanska låtar (Lena spelar både nordisk folkmusik och roots-musik efter studier i Boston) samt en del teknikövningar som man kan ha nytta av som folkmusiker. I höst kommer Lena tillbaka och fortsätter sitt arbete med folkmusik-klassen.

Bilder från Julkonserten

.

Hela musiklinjen i en fullsatt missionskyrka

Precis innan eleverna fick jullov gav Lunnevads musiklinje precis som vanligt en stor julkonsert i missionskyrkan i Linköping. Alla de stora ensemblerna, kammar- och stråkorkester, storband, kör och hela folkmusiklinjen, spelade inför en fullsatt sal.

Lunnevads elever solister på Sagateatern

.

Musiklinjen i samarbete med SAAB Musikkår

Under hösten samarbetade musiklinjen med SAAB Musikkår i en produktion på Sagateatern i Linköping. Sex av musiklinjens andraårselever agerade solister när den 35 huvuden starka orkestern presenterade ett program som innehöll både musik av Chaminade och Rimskij-Korsakov såväl som låtar av Ellington och Webber.

Höstens sista jazzperiod

.

Konserter i Aulan och Blue Note

Innan det välbehövliga jullovet börjar, gav fem jazzensembler varsin konsert. Det bjöds bl.a. på salsa meden percussionförstärkt ensemble, funk med analogsynthar och jazz från mellanöstern med kluriga polyrytmer, allt framfört svängigt och tight.

Ung Ton Stråk på Lunnevad

.

Kammarmusikföreningen ordnade kurs för ungdomar

Linköpings kammarmusikförening anordnar förutom ordinarie program också kammarmusik för barn och ungdomar. Ungdomssatsningen går under namnet Ung Ton och finns för Brass, Träblås Piano och Stråk. Ungdomar från olika kulturskolor och folkhögskolor träffas en helg och får lektioner av en gästlärare, och allt arbete resulterar i en konsert.