Musiklinjens examenskonserter

.

Tolv elever avslutade sina två år på scenen

Efter två års studier på musiklinjen var det under förra veckan dags för tolv elever att kliva upp på scen för sina examenskonserter. Två folkmusiker, fem klassiska musiker och fem jazzmusiker bjöd under tre kvällar på musik som de själva valt, musik som representerar den utveckling som de själva upplevt under två år.

Musiklinjens finalkonserter

.

Musik hela helgen på Lunnevad

I helgen var det dags! På lördagen bjöd Lunnevads folkhögskola på festival med musik, konst och dans, och på söndagen var det dags för musiklinjens finalkonserter. Söndagens konserter började med orkester och kör. Lunnevads kammarorkester har samarbetat med Linköpings Akademiska Orkester och öppnade det hela med musik av Copland och Ravel. Lunnevads stråkorkester fortsatte på det inslagna temat nyare musik och spelade musik av Britten och Rautavaara innan kammarkören avslutade med bland annat musik arrangerad av musiklinjens egen Sara Höglund, samt "Liv" av Sven Hagvil som undervisar på skolan.

Ellen Andersson Quartet vann tung titel

.

Lunnevadselever prisade

Albumet "I'll be Seeing You" med Ellen Andersson Quartet utsågs nyligen till Gyllene Skivan 2016 av tidningen Orkesterjournalen. Priset som årets bästa skiva brukar normalt sett inte gå till debutalbum men juryn valde att ändå premiera gruppens tolkningar av jazz-standards. Två av kvartettens medlemmar har ett förflutet på Lunnevads folkhögskolas musiklinje; Ellen Andersson - sång, och Sebastian Brydniak - trummor gick båda på musiklinjen under två år innan de fortsatte sina studier på annat håll.

Musikteaterbesök i Stockholm

.

Folkmusikinriktningen på utflykt

Tisdagen den 2/5 gjorde folkmusikinriktningen tillsammans med sin lärare Per Eckerbom en resa till Stockholm. De gick på föreställningen "Fäboland" av och med Samantha Olanders och Sara Parkman, som blev utnämnd till årets artist på folk- och världsmusikgalan i år. En mycket trevlig dag!

Antagningsprov till musiklinjen

.

Sökningar hela veckan

Denna vecka har musiklinjen sina antagningsprov till nästa läsår. Runt 250 sökande från hela landet har kommit till skolan för att spela och som en bonus får de chansen att njuta av det fantastiska vädret. Dessutom bjuder årets elever på fika och håller i guidade turer av skolan. Resultat från proven publiceras på skolans hemsida måndag 8/5.

Välkomna på konsert i Ryttargårdskyrkan

.

Lunnevads Kammarorkester och LAO i samarbete

I morgon Söndag 2 april 17.00 ger Lunnevads Kammarorkester och Linköpings Akademiska Orkester en gemensam konsert i Ryttargårdskyrkan. Konserten är kulmen på ett samarbetsprojekt som pågått under våren och programmet består bl.a. av orkestermusik som de bägge orkestrarna var för sig inte mäktar med. Tillsammans bildar de dock den större orkester som krävs för t.ex. den senromantiska repertoaren och publiken utlovas en mäktig upplevelse.