Jazzcorner i Linköping

.

Höstens Jazzcorner på Arbis har dragit igång. Lunnevad och Liljeholmen delade scenen tillsammans med gästsolisten Erik Skott. Håll gärna koll på Jazzcorners och Arbis facebooksidor för framtida evenemang.

Fint konsertbesök på Lunnevad

.

På tisdagen bjöds jazzeleverna (och alla andra intresserade) på en konsert med Bergqrantz-Berggren 4tett. Anders Bergcrantz - trp, Sven Berggren - tbn, Hans Andersson - bas och Bengt Stark - trummor, bjöd under en timme mestadels på eget material men hann också med en frågestund där de svarade på frågor om bland annat utbildning, improvisation och samspel. En inspirerande eftermiddag i Blue Note med fyra fantastiska musiker.

Martin Öhman hos musiklinjens jazzinriktning

.

Jazzinriktningen har haft besök av sin Artist in Residence Martin Öhman. Under en heldag fick eleverna prova på metoder och koncept i fri improvisation, något som de inte vanligtvis jobbar så mycket med. Martin kommer tillbaka i slutet av november för ytterligare en workshop-dag innan allt mynnar ut i en konsert.

Folkmusikkonsert i konsthuset

.

Tisdagen den 17 oktober hade Lunnevads folkmusiker konsert i Konstlinjens bildsal. Musiken rörde sig från finstämd till dansant och salen var full med publik som fick en strålande konsert som avslutning på kvällen. Succé som vanligt!

Konsertvecka i Blue Note

.

Spotlight på jazzinriktningen

Veckan innan lovet var det dags för jazzkonserter igen. Fem grupper äntrade scenen under två kvällar för att presentera jazz från vitt skilda perspektiv. Nina Simone, Gretchen Parlato, Contemporary Jazz från New York med mera fyllde publiken som kommit för att lyssna. Som vanligt höll musiken hög klass med fina solon och lyhört samspel. Succé!

Folkmusikcafé

.

Onsdagen den 4/10 bjöd folkmusikeleverna tillsammans med föreningen Folkmusik i Linköping in till folkmusikcafé på Lunnevad. Kvällen inleddes med en spelstuga där Per Eckerbom lärde ut två låtar. Därefter blev det dans till musiker både från Lunnevad och Linköping.

Jazzinriktningen presenterar ny Artist in Residence

.

Efter Elin Larssons gästspel som Artist in Residence under förra året är det nu dags att avslöja vem som tar över stafettpinnen på musiklinjens jazzinriktning. Musiklinjen är mycket stolta att kunna avslöja att Martin Öhman under ett och ett halvt år kommer att besöka jazzinriktningens elever för workshops och lektioner.

Folkdans på Lunnevad

.

Lunnevads folkmusiker kickstartade igång terminen med en heldag i dansens tecken. Lärare var som vanligt Ami Dregelid, dansare och pedagog med fokus på folkdans. Folkmusikerna fick sig en grundlig genomgång av hur man dansar traditionell nordisk folkdans, allt för att få in det rätta svänget även i spelet.