Turnévecka!

.

Lunnevads musiklinje ute på vägarna

Under vecka 6 är samtliga musiklinjens elever ute på den årliga turnéveckan. Efter en längre tids förberedelser och en intensiv repvecka ger sig sammanlagt tolv grupper ut på vägarna i bil och buss för att spela på kaféer, pubar, skolor, bibliotek, klubbar och i konsertsalar och kyrkor.

En del har många mindre spelningar, andra har några få större, men allt arbete, från spelningsbokningar till pr-material och budget, är gjort av eleverna själva. Resultatet brukar bli en vecka som de flesta minns.

Musiklinjens Julkonsert

.

Här är några bilder från musiklinjens julkonsert i Missionskyrkan i Linköping. Kyrkan var smockfull vilket var roligt och hela musiklinjen bjöd på ett fyrverkeri av musik från alla tre inriktningarna. Nu tar musiklinjen jullov, på't igen efter nyår. God Jul!

Frijazz i Blue Note

.

Efter besök av Martin Öhman och arbete med fri improvisation klev fem grupper upp på scen i Blue Note för konsert. Musiken var ömsom rytmisk, ömsom flytande med stilla ljudlandskap och tjutande och pulserande oljudsfält. Ibland slet sig en av instrumentalisterna fri för att snart fångas upp av de övriga musikerna.

Sångkonsert innan jul

.

I måndags avlutade jazz- och folksångarna sina sånglektioner under hösten med en konsert i Blue Note. Fyra jazzsångare och en folksångare sjöng tre låtar var som de jobbat med under hösten tillsammans med sånglärare Sofie Norling. Blue note var som vanligt fullt med publik och Ida, Linnéa, Rebecka, Maja och Amanda bjöd alla på fina insatser i sina respektive nummer.

Jazzcorner i Linköping

.

Höstens Jazzcorner på Arbis har dragit igång. Lunnevad och Liljeholmen delade scenen tillsammans med gästsolisten Erik Skott. Håll gärna koll på Jazzcorners och Arbis facebooksidor för framtida evenemang.

Fint konsertbesök på Lunnevad

.

På tisdagen bjöds jazzeleverna (och alla andra intresserade) på en konsert med Bergqrantz-Berggren 4tett. Anders Bergcrantz - trp, Sven Berggren - tbn, Hans Andersson - bas och Bengt Stark - trummor, bjöd under en timme mestadels på eget material men hann också med en frågestund där de svarade på frågor om bland annat utbildning, improvisation och samspel. En inspirerande eftermiddag i Blue Note med fyra fantastiska musiker.

Martin Öhman hos musiklinjens jazzinriktning

.

Jazzinriktningen har haft besök av sin Artist in Residence Martin Öhman. Under en heldag fick eleverna prova på metoder och koncept i fri improvisation, något som de inte vanligtvis jobbar så mycket med. Martin kommer tillbaka i slutet av november för ytterligare en workshop-dag innan allt mynnar ut i en konsert.

Folkmusikkonsert i konsthuset

.

Tisdagen den 17 oktober hade Lunnevads folkmusiker konsert i Konstlinjens bildsal. Musiken rörde sig från finstämd till dansant och salen var full med publik som fick en strålande konsert som avslutning på kvällen. Succé som vanligt!

Konsertvecka i Blue Note

.

Spotlight på jazzinriktningen

Veckan innan lovet var det dags för jazzkonserter igen. Fem grupper äntrade scenen under två kvällar för att presentera jazz från vitt skilda perspektiv. Nina Simone, Gretchen Parlato, Contemporary Jazz från New York med mera fyllde publiken som kommit för att lyssna. Som vanligt höll musiken hög klass med fina solon och lyhört samspel. Succé!