På resa med Danslinjen

Söndagen den 7 maj tog danslinjens lärare och elever flyget till Barcelona. För fjärde året i rad besöker vi skolan IAB, Institute of the arts Barcelona. Skolan ligger i kuststaden Sitges, ca 30 minuter från Barcelona. IAB är en högskola för scenkonst med kandidatutbildningar bland annat i dans, musikal och teater.

 

Kvällsvy, Sitges

Vi gör oss hemmastadda i våra tillfälliga lägenheter i centrum, nära stranden och varje morgon tar vi den 30 minuter långa promenaden till skolan längst med strandkanten. På skolan får vi två dansklasser per dag med lärare från dans- och musikalutbildningarna, balett, jazz och modernt. Svettigt och fantastiskt!

Jazzkoreografi på tema La La Land med Mandy

 

Onsdagmorgon möts vi upp på stranden för ett yogapass i morgonsolen. Lyxigt att ha medelhavsvågor som ljudbild, live!

På onsdagen fick även de av våra elever som sökt skolan göra audition; balett, jazz och modernt för de som söker dansutbildningen samt även sång och teater för de som söker musikal. På IAB finns 7 före detta elever från Danslinjen utspridda i årskurs 1-3 på dansutbildningen samt årskurs 1 på musikal. Vi passar så klart på att se till att träffas! Det blev knytkalas i solen på takterrassen till vårt hotell. Våra elever får veta allt om livet i Sitges!

Besök i Barcelona hinns också med så klart! Och då tar man gärna en sväng till matmarknaden!

På torsdagen blir det hemfärd efter några fantastiska dagar med dans, sol och strandhäng. Alla är nöjda!