FAQ

Har min ansökan kommit fram?

Skickar du in din ansökan och anger din mailadress får du ett svarsmail som bekräftelse på att ansökan kommit fram. Om du inte angett mailadress i ansökan kommer det en bekräftelese via post.

Hur skickar jag in mina bilagor till ansökan?

Gör du din ansökan via webbformuläret kan du skicka med dina bilagor direkt i din ansökan.

Du kan också skicka in bilagorna via post.

Vilka bilagor ska jag skicka med min ansökan till Allmän kurs?

Du behöver bifoga intyg på tidigare studier och/eller arbete samt ett personligt brev. Läs mer om vad du behöver skriva i ditt personliga brev på. http://www.lunnevad.se/antagning Du behöver också bifoga ett personbevis för studier som du hittar på Skatteverkets hemsida.

Vilka bilagor ska jag skicka med min ansökan till Musiklinjen?

Klassisk inriktning:
Pianoackompanjemang erbjuds. Skicka in noter till de självvalda styckena tillsammans med ansökan och märk dem med ditt namn och instrument.

Jazzinriktning:
Kompgrupp erbjuds. Skicka in noter till det självvalda stycket tillsammans med ansökan och märk dem med ditt namn och instrument. Noterna ska vara kopierade i 3 ex, och om så behövs, vara transponerade.

Folkmusikinriktning:
Du som spelar ett kompinstrument, kan skicka in noter på melodin och få den uppspelad vid provtillfället.


Du behöver också bifoga ett personbevis för studier som du hittar på Skatteverkets hemsida.

Vad behöver jag skicka med min ansökan till Konstlinjen?

Tillsammans med ansökan behöver du skicka in arbetsprover (teckningar, målningar, skisser, collage)

Du behöver också bifoga ett personbevis för studier som du hittar på Skatteverkets hemsida.

Finns det platser kvar?

Ta kontakt med linjeledaren för den linje du är intresserad av:

Allmän kurs: Linjeledare och kontaktperson Sofia Cedvén, 0705-12 37 25,  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Danslinjen: Linjeledare Åse Wallberg, 070-338 67 47 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Konstlinjen: Linjeledare Annika Sjöblom 013-23 49 16, 0703-28 86 23, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Musiklinjen: Linjeledare Leif Segerberg, 013-23 49 11, 073-2024382 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hur är tillgången på lokaler?

Musiklinjen har tillgång till ett 30-tal undervisnings- och övningsrum utrustade med piano. Det finns också en fullt utrustad inspelningsstudio. Vi har en stor aula med konsertflygel och flera andra undervisningsrum med flyglar. Det finns ett mycket välfyllt musikbibliotek och en mängd olika instrument för utlåning.

Konstlinjen förfogar över moderna och välutrustade lokaler. Vi har grafik-, måleri- och skulptursalar. Dessutom finns keramikavdelning, snickeri, smedja, foto-labb och datorer.

Skolan har ett stort bibliotek med ett stort utbud av skönlitteratur och facklitteratur.

Hur är rummen på internatet utrustade?

Lunnevad internat
Du bor i eget rum som är möblerat med säng, stol, skrivbord, hyllor, fåtölj och gardiner. I varje korridor finns ett pentry med köksutrustning, matplats, kyl och frys. Det finns TV i varje korridor. I varje hus finns en gemensam tvättstuga. Du har tillgång till fullt utrustade städskåp, sopsortering i alla korridorer. Vi tillhandahåller ”gröna påsen” för matavfall.
Boendeytan i internatrummen är ca 12 m2.

Boende på Knektgatan i Linköping (danslinjen) 
Vi tillhandahåller möblerat boende i Linköping för våra danselever som har sin undervisning och lokaler där. Fullt utrustat kök. 12 platser finns och företräde ges i turordning till elev som tackat ja till erbjuden plats på danslinjen.

Läs mer om boendet på http://www.lunnevad.se/internat

Vad ska man ta med sig till rummet på internatet?

Du behöver endast ta med personliga ägodelar samt täcke och kudde.

Läs mer om boendet på http://www.lunnevad.se/internat

Finns det trådlöst nätverk?

Du har fritt tillträde till trådlösa surfzoner i skolans lokaler samt på internatet. Dock är det i dagsläget viss begränsning av tjänster på internet samt vissa webbsidor. Detta är reglerat av vår huvudman Region Östergötland.

Vad finns att göra på fritiden?

För rekreation och fritid finns bl a pingisrum, styrketräningsrum, TV-rum med storbilds-TV, biljardbord samt bastu. Utomhus finns volleybollplan och gräsplan för bollsporter. En 2 km lång motionsslinga finns i skogsområdet som ligger i omedelbar anslutning till skolan. Ca 30 cyklar finns att låna. Det finns också två kanoter som du kan paddla med på Lillån.

Under kurstiden anordnas då och då gemensamma fester. Ofta ger musiklinjens elever interna konserter. Ibland gästas skolan av körer, ensembler eller band som ger konsert, teatergrupper och intressanta föreläsare.

Vart ligger Lunnevads folkhögskola? och Hur reser man till Lunnevad?

Lunnevads folkhögskola ligger i närheten av Sjögestad samhälle, mitt emellan Linköping och Mjölby. Det är ca 2 mil åt vardera hållet. Om du inte åker med bil, kan du åka pendeltåg från Linköping (8 min) respektive Mjölby (13 min) till Vikingstad. Från Vikingstad station åker du buss 574 till Lunnevad. Resan tar ca 10 minuter.

Danslinjen har sin undervisning förlagd till lokaler som vi hyr av Linköpings kommun. Lokalerna finns i Dansens Hus på Ågatan 42 i centrala Linköping - se länk med en Linköpingskarta där Dansens Hus är markerat.

Danslinjen - Vad betyder "allmänt rörelseprov?"

Allmänt rörelseprov är en del av vårt antagningsprov. Det är en vanlig danslektion som inte är inriktad på en viss stil. Lektionen är utformad så att vi som sitter i juryn ska kunna bedöma grundtekniska kunskaper, fysiska förutsättningar, musikalitet m.m.