Danslinjen

Vi arbetar utifrån övertygelsen om att dagens dansare behöver ha en bra och stabil grund och det i flera olika dansstilar och kunskapsfält. Alla kan ha ett personligt uttryck och språk i sin dans. Dans är en del av samhället. Under dina studier hos oss får du hjälp i din väg att utvecklas till den dansare som just du vill bli!

Kursinfo

Kurstid
För läsår 23/24 gäller:
23 aug 2023 till 31 maj 2024

För läsår 24/25 gäller:
21 aug 2024 till 3 juni 2025

Kurslängd
38 veckor

Ansök senast
Ansökan för höstterminen 2024 är öppen till och med 2 april

Öppet hus
12/2 och 16/2 i Dansens hus, Linköping

16/3 på Lunnevad

Mer information finns under evenemang

Antagningsprov
Information om antagningsprov hittar du via Ansökan-knappen.

Kursens innehåll

Under hela läsåret har du daglig dansträning och du dansar varje vecka balett, modern och nutida dans, street och jazzdans. Du kompletterar dansträningen med fysträning som kondition och styrka liksom alternativa träningsformer som yoga, floorbarre och somatiska praktiker. För att öka din bredd och förståelse för dans lägger vi stort fokus även på dansproduktion, dansimprovisation, komposition samt dansteori. Du ingår i minst en större dansproduktion. Du medverkar i dansföreställningar, åker på studieresor, tittar på professionella dansföreställningar och träffar spännande gästlärare. Om du dessutom har funderingar på att i framtiden undervisa inom dans eller är lockad av en karriär inom musikal eller show erbjuder vi valbara kurser i dansmetodik och pedagogik samt sång. Du kommer under året också få ta del av folkbildningens grunder på olika sätt exempelvis genom föreläsningar.

Mål med kursen

  • Att utveckla deltagarnas förståelse, teknik och förmåga att uttrycka sig inom scenisk dans.

  • Att ge en bra grund för studier på högskola, ett framtida arbete eller en meningsfull och aktiv fritid inom danssektorn.

  • Att ge deltagarna förutsättningar till eget ansvar för sitt lärande och kunskapsbyggande som kan användas i flera aspekter av livet.

Ämnen

  • Dansteknik: balett, modern och nutida dans, jazzdans och street

  • Produktion

  • Dansimprovisation och komposition

  • Fysträning, ex. löpning, boxning, Tabata

  • Alternativ träning, ex. Yoga, floorbarre, somatiska praktiker

  • Dansteori och omvärldsorientering

  • Eget arbete

  • Anatomi (kortkurs)

  • Näringslära (kortkurs)

Tillval

  • Dansmetodik och pedagogik

  • Sång

  • Dansfilm – teori och praktik (kortkus)

Har du frågor om Danslinjen på Lunnevad?

Ingen vet bättre än våra deltagare hur det är att studera på Lunnevad. Undrar du något om Danslinjen så är du välkommen att höra av dig till:

Livia & Nora

Deltagare på Dans

Efter

Lunnevad

“Efter gymnasiet visste jag att jag ville jobba som musikalartist, men ville självklart fortsätta jobba på min dansgrund, vilket man behöver som musikalartist. Jag sökte till ett par dansskolor och tyckte att Lunnevad var den bästa på grund av bredden på utbildningen; jag kunde göra tillval i metodik och pedagogik samt i sång, och det fanns plats för många olika dansstilar på schemat. Det stängdes ingen dörr, det bara öppnades fler!”

Elin Ljungberg, musikalartist

Ansökning och
kunskapskrav

Du ska ha dansvana från en eller helst flera danstekniker: balett, modernt, street och jazz. Under audition väger vi samman följande faktorer: den sökandes förkunskaper i de olika dansämnena, fysiska förutsättningar, kreativitet, musikalitet, rörelsekvaliteter, uttryck och inlärningsförmåga. Vi söker deltagare som har en stark motivation och god samarbetsförmåga. Vi strävar också efter att sätta samman en pedagogiskt väl fungerande grupp.

Information om audition hittar du via ansökan-knappen.

Har du frågor eller vill boka besök på skolan? Välkommen att kontakta:

Sophia Örnell
E-post: sophia.ornell@lunnevad.se

Ansökan för höstterminen 2024 är öppen till och med 2 april

Möt dina danslärare

Ansvarig för
sidans innehåll:

Adam Clifford
Kommunikatör

Sidan uppdaterades senast den 22 mars 2024