Konstlinjen

Allmän information

Kurstid 28 aug - 22 dec 2017 och 8 jan - 1 juni 2018
Kurslängd 38 veckor 

Ansökan Lunnevad tillhanda senast 20 april 2017
Linjeledare Annika Sjöblom 013-23 49 16, 0703-28 86 23, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om konstlinjen
Konstlinjen är en förberedande tvåårig konstskola med maximalt 45 elever. Söker du till årskurs två räknar vi med att du gått föregående år på Lunnevad, eller har motsvarande förkunskaper. Lunnevads konstskola ger dej de kunskaper och färdigheter som krävs för att bli antagen till konstnärliga högskoleutbildningar eller för att kunna arbeta vidare på egen hand. Vi ger dig grundkunskaper inom teckning, målning, grafik, skulptur och kroki. Du får också kurser i digital bildbehandling, keramik, konstorientering, projektarbete och handledning vid ansökan till vidare utbildning. Första året läser du alla ämnen, andra året har du möjlighet att välja. Andraårseleverna har egen ateljéplats.

Konstutbildningen har god tillgång till lärare och mycket individuell handledningstid. Våra välutrustade lokaler och ateljéer är öppna dygnet runt. För att ge dig möjlighet att ta del av olika sätt att arbeta har vi, förutom skolans egna lärare, varje år ett antal gästlärare inom olika områden. Alla lärare är erfarna pedagoger med högskoleutbildning och egen konstnärlig verksamhet.

En viktig del i konstskolans utbildning är våra årliga konstresor, som till stor del subventioneras av skolan. Dessa går till städer i Europa som erbjuder internationell konst av nutida och äldre konstnärer. Vi bjuder också in föreläsare från olika yrkesgrupper för att ge orientering och inspiration om yrken och arbetsätt inom konst och design.

Genom att delta i och arrangera utställningar samt få möjlighet att bl.a göra olika typer av illustrationsuppdrag får du också prova att göra saker utanför skolan.

Dina studier på konstutbildningen sker på heltid och uppfyller Centrala Studiestödsnämnden krav. Skolan tillhandahåller grundläggande arbetsmaterial. Du får räkna med en viss materialkostnad. I Bildhuset finns en "butik" där du kan köpa arbetsmaterial till låga priser.