Allmän information

Allmän information

Kurstid 27 aug - 21 dec 2018 och 7 jan - 31 maj 2019
Kurslängd 38 veckor

Ansökan Lunnevad tillhanda senast 9 april 2018

Linjeledare Åse Wallberg, 070-338 67 47, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Om Danslinjen

Danslinjen på Lunnevads Folkhögskola har sedan starten 2002 erbjudit en bred dansutbildning som ger en bra grund för högre studier och framtida karriär inom dans. I grunden ligger dansträning i både balett, modern och nutida dans, jazzdans och streetdance.

Från och med hösten 2018 erbjuder danslinjen förutom sin ordinarie utbildning, Danslinjen – dans, en ny utbildning, Danslinjen – projektår. Den nya utbildningen, danslinjen- projektår, ger möjlighet till fördjupad kunskap inom dans med inriktning på projekt och entreprenörskap. Här finns 10 platser och den passar mycket bra för dig som funderar på en karriär som pedagog, koreograf, producent eller liknande. Danslinjen – dans fortsätter att vara en utbildning med stor bredd som passar bra för dig som funderar på en karriär som dansare eller för dig som kanske inte än har bestämt vilken väg du vill ta. Danslinjen – dans har 18 elevplatser.

Vardera utbildning på Danslinjen är ett-årig, heltid och uppfyller Centrala Studiestödsnämndens (CSN) krav för heltidsstudier.

Danslinjens utbildningar är i huvudsak förlagda till lokaler i centrala Linköping, bland annat Dansens hus.

I mån av plats finns tillgängligt boende för Danslinjens elever i lägenheter på Knektgatan i Linköping (på ansökningsblanketten till utbildningen fyller du i om du önskar boende). För mer information se "Om skolan" - "Boende"!

Läs mer om innehållet i utbildningarna här på hemsida och lägg märke till att utbildningarna har olika ansökningshandlingar samt olika auditiondatum.

 

Följ vår dagliga verksamhet på instagram och facebook!

D face3